Alt materiale på nettsiden tilihører Midgaard Hovpleie. Lenker | Informasjon

Når hovtrimmeren kommer - tips til deg som kunde:

En hovrøkters jobb er et høyriskoyrke og ulykker kan skje fort og uventet - og kan involvere hovpleieren, hesten og andre i nærheten.
Her er en noen tips for skadeforebygging:Jeg forbeholder meg også retten til å avslutte arbeidet med full betaling hvis arbeidsforholdene er for risikable.
Om hesten har sterk angst for hovtrim og håndtering, så vil jeg anbefale å sette den vekk til trening hos kyndige hestetrenere.
Jeg tar i mot hester i trening på sommerstid som trenger rehabilitering av høver eller å bli trygge på hovtrim. Mer info og priser kommer.

Jeg har gjerne flere hester på flere forskjellige plasser som skal trimmes på samme dag.
For å rekke over dem alle uten for mye brist i tidsplanen så er det lurt å lese gjennom disse punktene. Det sparer oss begge tid og det kan være økonomisk fordelaktig.Hvor mye koster en hovtrim?

Når jeg kommer til plassen jeg skal trimme så regner jeg at arbeidstiden begynner 5 minutt etter ankomst - uavhengig av om hesten står klar eller må hentes på jordet.

..Så om en bruker 20 minutt på å hente inn hesten fra beitet vil allerede ”taksameteret” begynt å tikke.


Jeg tar 450,- inkl mva per hest for en standard hovtrim.
Om det tar mer tid enn det pga vanskelig hest, mye hovvegg som skal verkes, etc - så kan kostnaden bli høyere.

Om arbeidsforholdene er gunstige og det er flere hester på samme stall som skal trimmes, så kan det være mulighet for noen prisjusteringer. Det må da være minimum 4-5 hester på samme stall.


Trenger jeg å være der?

Ja, hvis jeg ikke har trimmet hesten før, så må du være der hele tiden de første 2-3 gangene.
Hvis hesten har høver som vanligvis bare trenger en vedlikeholdstrim så kan du ha en hestekyndig stedfortreder der i stedet.
Du kan godt gjøre litt andre ting i mellomtiden, men ta en titt innom hvert kvarter. Hovtrimming er et farlig yrke og det er betryggende å vite at noen har ettersyn.


Jeg kan godt hente inn hester fra beitet til hovtrimmen, men det regnes da som en del arbeidstiden. Har du en hest som er vond å få tak i, så lønner det seg å heller ha den oppstallet.


Hvis hesten er akutt eller kronisk forfangen må eier av hest være til stede under trimmen.


Jeg har ikke stallgang eller flatt gulv å jobbe på, hva gjør vi da?

Selv om ikke forholdene er 100% ideelle så har jeg fremdeles mulighet til å komme, men det kan ta lenger tid med trimmen og det er vanskeligere å se balansering av hoven og beinrekka på ulendt underlag - samt at mønstring kan bli vanskelig.
Om en må stå ute under hovtrimmen uten ly for været, så må en ta visse værforbehold.


Si ifra om slikt i forkant så kan jeg beregne litt mer tid om det er litt vriene arbeidsforhold.


Hesten min har angst for hovtrim / har aldri blitt trimmet før / angriper. Tar du på deg slike oppdrag?
Akkurat slike hester er noe av det jeg liker best å jobbe med!
Så fremt eier av hesten har sagt i fra om det i forkant slik at jeg kan beregne tidsforbruk, etc.

Noen hester klarer ikke mer enn å få trimmet et par føttter av gangen, andre trenger mer tid og pauser.

Om hesten har sterk angst for hovtrim eller angriper, så vil jeg anbefale å sende hesten vekk til hestetrener.
Om årsaken ligger spesifikt forbundet til hovtrim så har jeg mulighet til å ta inn hesten i trening på sommerstid.


Hesten min må dopes hver gang den skal trimmes/skos
Selv om dop virker som en grei løsning i slike tilfeller så vil det i 99% av tilfellene ikke kurere hesten for sin redsel. Det kan også være at hesten har et spesifikt fysisk problem, og om en doper hver gang vil den som oftest ikke kunne være i stand til å fortelle hvor mye den tåler av strekk, tøy og bøy før det verker i kroppen.
Under hovtrim så kan jeg merke om en hest har et mulig fysisk problem og da videreformidle til eier - slik at en kan kontakte en veterinær eller hesteterapeut.


Eneste grunnen til at jeg kunne tenkt meg å dope en hest før trim ville vært i de tilfeller hvor det er prekært for hestens helse å få gjort noe med høvene fort, men tiil nå har jeg ennå ikke bedt om neddoping.
Jeg vil helst jobbe med en hest som har mulighet til å gi meg tilbakemelding om smerter - enten det er mentalt eller kroppslig.

Sikkerhet:

Effektivitet og arbeidstid: